Waterpolo

Polo betekent balspel, waterpolo is dus een balspel in het water. Waterpolo kan je het beste vergelijken met handbal, maar dan in het water. Net zoals bij handbal is het de bedoeling dat je met de bal in het doel van de tegenpartij gooit. Het liefst meer dan de tegenpartij in ons doel gooit, want dat betekent dat wij dan hebben gewonnen! Het team dat het meest scoort is namelijk de winnaar van de wedstrijd.

Hou je van zwemmen, ben je handig met een bal, hou je van sporten in teamverband, en vind je gezelligheid belangrijk bij sporten? Kom gerust eens kijken bij de afdeling waterpolo van Triton en laat je overtuigen van deze veelzijdige sport. Je kunt al jong beginnen met waterpolo, namelijk als je 8 jaar bent en als je kunt zwemmen op het niveau van het B-diploma. In het begin leer je op een speelse wijze met een bal te gooien. Daarnaast leer je in teamverband te functioneren en krijg je spelinzicht. Als het goed gaat, kun je al waterpoloën in een competitie voor kinderen onder de 12.

Op dit moment hebben we een aantal herenteams. We willen ook graag een jeugdteam oprichten, dus als je interesse hebt, neem dan contact met ons op. De verschillende teams van Triton spelen in competitieverband tegen andere clubs in hun pool. Alle wedstrijden vinden plaats in het weekend. De trainingen zijn op dinsdag-, donderdag- en/of zaterdag eind van de middag voor de jeugd in het Victoriabad in Weesp.

Trainingstijden

De trainingstijden voor waterpolo zijn:

  • Donderdag:
    • 18:00 - 19:00 uur - Jeugd
    • 21:00 - 22:30 uur - Senioren
  • Zaterdag:
    • 16:30 - 17:30 uur - Jeugd

Contact & Info

Heb je nog vragen over waterpolo bij Triton, neem dan contact op met:

Naam contactpersoon: Rick van Vliet
Telefoon: 06-47547821
E-mail: waterpolo@triton-weesp.nl

Informatiefolder:
Meer informatie over waterpolo vind je in deze folder.